18 Mayıs 2007 Cuma

Mersin'in Sorunları ve Çözüm Önerileri

Mersinde yaşayan bir birey olarak, yaşadığım kentin daha da güzelleşmesi, çocuklarımıza güzel bir Mersin bırakabilmek amacıyla yapılması gerekenler neler? Bu konuda görüşümü ve fikirlerinizi ortaya koymanızı bekliyorum. Hiç bir siyasi görüşe dayandırmadan ve hiçbir beklentide bulunmadan, sadece Mersin ve geleceğimiz olan çocuklarımız için. Ne yapılmalıdır.

1-) Öncelikle şehrin varoşlarının görüntüsü düzeltilmeli, bu bölgeler halkın rızası sağlanarak kamulaştırılmalı, toplu konut alanına dönüştürülerek, halkın sağlıklı bir ortamda yaşaması için konutlar yapılmalıdır.

2-) Anayol kenarında bulunan ve çirkin görüntüye neden olan bina, reklam levhası, v.b. düzensizliklerin dükkan ve reklam sahipleri ile irtibata geçilerek düzeltilmesi.

3-) İlimizde önümüzdeki yıllarda artış sağlayacak olan fuar ve kongre turizmi dikkate alındığında, turistlere alternatif konaklama imkanı sağlamak amacıyla Otel yatırımı yapmak isteyen firmaların teşvik edilmesi, arsa temini v.b. konularda yardımcı olunması.

4-) Mevcut Devlet Hastaneleri ve özel hastaneler Mersin ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalmaktadır. İnsanların hastalıklar karşısında bilinçlenmesi nedeniyle hasta sayısı ve nüfus gün geçtikçe artmaktadır. Bundan dolayı Türkiye Geneli yatırımları olan büyük Üniversite ve Özel hastanelerin Mersin'e yatırım yapması için teşvik edilmesi.

5-) Hava kirliliğinin önlenmesi için doğalgaz yatırımının biran önce yapılması. Yeşil alanların teşvik edilmesi, bu alanların ağaçlandırılması.

6-) Bir sahil kenti olan Mersin şehir içinden kirlilik nedeniyle denize girilememektedir. Bir an önce arıtma sisteminin kurulması, Mersin Merkezde plajlar oluşturulması, denize girilmesini sağlanması.

7-) Mersin içinde çok sayıda dolmuş bulunmakta olup, trafikte düzensizliğe ve hava kirliliğine neden olmaktadır. Bu dolmuşlar yerine hafif raylı sistem ve büyük otobüsler konmalı, dolmuşlar azaltılmalıdır.

8-) Büyükşehir sınırları genişlediğinden Belediye tarafından özellikle yaz aylarında Deniz ulaşımı devreye sokulmalıdır. Turizm açısından da faydalı olacaktır.

9-) Şehir içinde bulunan tarihi binaların restorasyonunun bir an önce yapılması ve bu bölgelerin doğal dokularına uygun olarak restorasyonunun yapılması.

10-) Su fiyatının çok yüksek olduğu düşünülmektedir. Bu fiyatların makul seviyeye getirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

11-) Halkın ve özellikle genç nüfusun spor yapabilmesi için gerekli alanlar çoğaltılmalıdır. Örneğin sahil bölgesinde topla yapılabilecek spor alanları, küçük futbol sahaları yapılmalıydı.

Hiç yorum yok: